2014

IMG

Ben nu dus een radiozendamateur met een Full license en met vermelding van Morsetelegrafie!

Het is al weer mei 2014 als ik aan deze pagina begin. In maart deed ik mijn radio-examen voor de F licentie en die is in de pocket gelukkig. Mijn roepletters zijn nu PC4Y. Ik koos die roepletters omdat het eerste schip waarop ik als zelfstandig marconist voer het m/s Attis was van de KNSM. Haar roepletters waren PCVY en dat is maar één Morsepuntje minder dan PC4Y ! Het is hiermee tevens een ‘tribute’ aan de periode dat ik heb gevaren en de vele leermomenten die ik op m’n eerste scheepje (de Attis dus) heb gehad. De winter bleef zacht en in april gingen we een zonnig weekje naar Enter in Twente. In Ootmarsum kochten we nog een fraai schilderij van Bianca Leusink dat zij samen met haar man is komen ophangen. DSCN7821 Het is een schilderij uit de serie Crazy Animals. Dat is goed te zien op de foto hiernaast. Aan iedereen die komt wordt gevraagd welke dieren zij er in zien. Er komt steeds een ander antwoord; is dat crazy or what? In Reurloo gingen we naar een cactus kwekerij waar ook een schitterende treinbaan lag.

 

 

 

 

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Dochter Mieke is in blijde verwachting van een dochter die begin juni zal worden geboren. En dat is het al bijna. Fantastisch…een kleindochter. Haar man Robin heeft zich – samen met zijn vader – uit de naad gewerkt om de kinderkamer en daardoor ook de kamers van Tim en Jasper af te krijgen. Jasper is verhuisd naar de zolder die daarvoor eerst moest worden ‘verbouwd’. Tim heeft nu de ‘oude’ kamer van Jasper en hij heeft twee goudvissen. Kan haast niet wachten op de komst van mini, zoals we de nog niet geboren baby tijdelijk hebben genoemd. Hanneke heeft een nieuwe vriendin en partner: Yvette en zij zijn samen nu lekker een weekje op vakantie in Mallorca. In de tuin worden nieuwe terrastegels gelegd, maar er waren de verkeerde geleverd  die dus weer terug moesten, waardoor we nu met een zandbak zitten opgescheept in plaats van met een tuin. Kleinzoon Tim gaat binnenkort zijn zwemdiploma A halen en is dus druk aan het oefenen.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En kleinzoon Jasper zit niet alleen op korfbal, maar doet het ook goed met voetbal. We hadden samen ook een dagje Rotterdam met een Spido rondvaart en een bezoek aan het s/s Rotterdam en de Euromast.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zelf hebben we dit jaar een vakantie geboekt bij de Bodensee in Zuid Duitsland. In Hotel Mainaublick; met een blik op het bloemeneiland Mainau dus. Moet fantastisch mooi zijn aldus Tineke die er ooit was in 1966 of daaromtrent. Met Jasper en Tim gingen we ook een dagje naar Geitenboerderij Geertje bij Zoeterwoude, inclusief een ‘spectaculaire’ roeiboottocht die bijna eindigde met een nat pak.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Zoon Daan doet eind mei weer met de wandeling Nacht voor de vluchteling. Dus ik ga hem, weer uitzwaaien bij de Erasmusbrug in Rotterdam. Eerder dit jaar overleed plotseling en onverwacht mijn oudste neef Dick Vat aan een invasieve streptokokken infectie. De uitvaartdienst was indrukwekkend, mede door de sprekers die getuigden van zijn belangrijke inbreng aan de ontwikkeling en het naar buiten treden van Het Apostolisch Genootschap. De filosoof Spinoza was hierbij leidend in zijn leven. Op 16 mei met de kleinzoons Jasper en Tim (en hun ouders Robin en Mieke natuurlijk) zijn we bij Kenny Koken geweest bij v/d Valk in Nootdorp. Onder het toeziend oog van Herman de Blijker, die (toevallig) met zijn familie aan de tafel naast ons zat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

En het weekend van 17, 18 en 19 mei waren we een weekendje weg om onze 46ste huwelijksdag te vieren. Gelogeerd bij de Witte Bergen en we bezochten Laren en Blaricum en waren bij vrienden in Bussum, lunchten bij de Tafelberg, wandelden over de hei naar de schaapskooi die in 2008 was afgebrand maar in no time weer was opgebouwd door de gulle giften van de Blaricummers. De brandstichter is overigens vrij recent pas opgepakt. Op maandag 19/5 sloten we het weekend af met een rondvaart over de Loosdrechtse plassen. Met Kapitein Rob.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

NACHT VAN DE VLUCHTELING Zoon Daan liep mee op 30 Mei 2014 met de Nacht van de Vluchteling: 40 kilometer van Rotterdam (Erasmusbrug) naar Den Haag (Prinsegracht, Humanitas). Hij liep het samen met collega Richard in ongeveer 7 uur! en behoorde tot de eerste 20 die binnen kwamen. Top en proficiat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op 14 juni 2014 om 02.43 uur is kleindochter Eline geboren. Het is nu al een schoonheid:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Op vaderdag 15 juni kwamen Daan, Hanneke en Yvette ook even buurten. Eén dag later: een wereld van verschil al.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Vorige week haalde kleinzoon Tim ook nog zijn zwemdiploma A.
http://youtu.be/kgwilY9at6k

En kijk voor nog meer foto’s van Eline op https://onedrive.live.com/?cid=428C06377F172856&id=428C06377F172856%212588

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s